fbpx

Tusind tak for den flotte modtagelse af GENERALFORSAMLINGEN!

I fredags havde vi premiere på vores første teaterforestilling som Teater Jævn i Hedensted Kommune. Vi er vanvittigt rørte, stolte og lykkelige over den modtagelse som vi og stykket har fået, dels lokalt i Hedensted, dels fra alle vores skønne kolleger rundt om i teater-Danmark! Det har været overvældende med de mange søde kommentarer og komplimenter efter prøvevisninger, forpremiere og premiere både direkte til os og her på Facebook. TAK til alle kolleger som har støttet, heppet og vejledt os, det betyder meget for os som de “nye i klassen”, og TAK til alle jer publikummer og lokal-interessenter som har taget GENERALFORSAMLINGEN med i hjertet, og som gik fra visningerne fast besluttede på at få hele jeres netværk med i teatret og give dem samme oplevelse som I fik – det gør os meget stolte og taknemmelige!

GENERALFORSAMLINGEN er det første håbefulde skridt på vej imod at blive egnsteater i en helt særlig kommune. Hedensted Kommune består af en stor samling af mindre bysamfund, som er kendetegnede ved stort lokalt og kommunalt engagement. Derfor var det helt naturligt at vores første forestilling skulle være en generalforsamling, som spiller rundt om på de steder hvor man holder generalforsamlinger til hverdag, og at publikum skulle kunne have medindflydelse på forestillingen hver aften. Heldigvis fandt vi dramatiker Morten Dahl Lützhøft, som ud fra grundig research i kommunens foreningsliv, skabte et manuskript, hvor publikum ikke bare selv (be)stemmer, men som også flyder over med tragikomisk kærlighed til både mennesker og vedtægter. Denne er igennem hele prøveforløbet blevet forvaltet med højt humør og professionel finesse af skuespillerne Dorthe Hansen CarlsenMorten Vejbæk Klode og Mikael Helmuth, som alle har kastet sig ud i en kæmpe opgave, hvor ingen aften nogensinde bliver den samme. Til selskab på de mange og vidt forskellige spillesteder, har de til gengæld altid 24 forskellige kaffekander, en kæmpe dug med solsikker og en vaskeægte overheadprojektor. Altsammen, og meget mere nips, er nøje udvalgt af scenograf Ida Munk Ørstrøm Andersen, der med et uhyrligt skarpt øje for detaljer har skabt det perfekt rum til GENERALFORSAMLINGEN, lige på grænsen mellem det autentiske og det teatrale. Og til at favne os alle og hjælpe os med overblik, har vi nydt virkelig godt af et par af Team Teatrets erfarne kræfter, nemlig lysdesigner Søren Lydersen og scenemester Thomas Ravnsgård, som har hjulpet til, at vi i Teater Jævn, altid har haft et sted at gå hen med alle vores produktionsspørgsmål (som der har været mange af her i vores første produktion som hold)!

Tilbage står vi fire i Teater Jævn, trætte, stolte og utroligt taknemmlige for at denne idé kunne blive til virkelighed. Uden den økonomiske støtte fra Hedensted Kommune og Statens Kunstfond, og uden hjælp, åbne arme og på alle fronter gavmildhed fra hundreder af borgere og lokale aktører i kommunen, heriblandt vores gode venner på Tørring Gymnasiumog uden vores skønne kunstneriske hold, var der aldrig nogensinde blevet en GENERALFORSAMLINGEN.

Tusind tak, og kom forbi og stem med på et af de 14 resterende spillesteder i Hedensted Kommune. Vi starter imorgen på Dauggård Skole og spiller 3 uger frem over hele kommunen!

Kærlige hilsner fra
Sofie Ancher VeaGitte Villadsen, Rasmus Ask og Morten Mosgaard
Teater Jævn

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *