fbpx

Teaterforestillingen Lykke-Per

Ny teaterforestilling af Teater Jævn

Lykke-Per er en utrolig fortælling om at ville lykkes i livet – at vriste sig fri af livets spændetrøje, at gå efter det ypperste og endelig at turde se sig selv i øjnene. Henrik Pontoppidans nobelprisvindende bog er blevet til en teaterforestilling, der har hentet sin inspiration i dén midtjyske muld, som Lykke-Per selv flygtede fra. 

Forestillingen svinger sit publikum med på en interaktiv rejse gennem 800 siders roman kogt ned til et tempofyldt og pulserende univers, hvor vi alle kan være Lykke-Per – hvad enten vi er for meget eller for lidt.

På jagt efter meningen med livet

Peter Andreas Sidenius vokser op i et strengt og moraliserende præstehjem i det midtjyske. Kort sagt: han passer ikke ind. Han vil være ingeniør. Han vil ændre verden. Han flytter til København i en indædt tro på, at han er skabt til noget større. Han vil revolutionere sin hjemegn med et enormt infrastrukturelt energiprojekt. Han kalder sig Per, og han afskyr sit efternavn! Men bliver han nogensinde fri? Bliver han… lykkelig?

Forestillingen har premiere d. 16. maj 2024 i As og spiller i 7 landsbyer på tværs af kommunen t.o.m. 8. juni 2024.

Forestillingen er skabt af:

Instruktør: Rasmus Ask

Skuespillere: Matias Hedegård Andersen, Henrik Blauner, Sofie Ancher Vea

Dramatiker: Julie Petrine Glargaard

Lysdesign: Søren Lydersen

Lyddesign: Johannes Smed

Kostumer: Jill Poczkai Ibsen

Scenografi: TrÆls og Jævn

Dramaturg og kunstnerisk producent: Gitte Villadsen

Digital kommunikation og presse: Lomholt Kommunikation & Bülow Kommunikation

Folkets Lykke-Per. Scenekunst som landdistriktsudvikling

Forestillingen er skabt på baggrund af en stor kunstnerisk og bæredygtig landsbyudviklingsproces i tre landsbyer i Hedensted Kommune. Det kalder vi Folkets Lykke-Per. Her har vi fusioneret scenekunstens redskaber med moderne landsbyudviklingsværktøjer i et stærkt samarbejde med fremtidsforsker, Tyge Mortensen, og hans partner, Helene Simoni, som tilsammen udgør BLUP-sekretariatet. 

Kunstneriske udvekslinger

Med landsbyerne Uldum, Rårup og As (og deres omegne) har vi siden årets start igangsat en proces, der skal lokalisere landsbyernes udviklingsdrømme, værdier og potentialer. Det hele sættes i relation til fortællingen om Lykke-Per, som borgerne i landsbyerne har mødt, når de har skabt hver deres version af forestillingens scenografi, når de har været på litterære Lykke-Per-vandringer gennem deres egen natur, og de er mødtes til Talkshows om bæredygtige landsbyer anno 2024.

Landsdækkende seminarrække

Denne del af processen dokumenteres af konsulentbureauet Urban Goods og munder ud i en række seminarer på tværs af landet, hvor vi i efteråret 2024 skal debattere og dele vores erfaringer fra Hedensted Kommune med kunstneriske, politiske og andre kolleger indenfor dette spændende felt.

Projektet er støttet af:

Statens Kunstfond, Bikubenfonden, Det Fælles Landdistriktsråd, Region Midtjylland, Den Jyske Kunstfond og William Demant Fonden.