fbpx

Hedensted Bibliotekerne og Teater Jævn inviterer til foredrag om Ludvig Holberg

Vi lader op til premieren på vores kommende forestilling Ludvigs Maskerade. Det gør vi d. 19. september kl. 19.00, når vi i samarbejde med Hedensted Bibliotekerne afholder en foredragsaften i Ludvig Holbergs tegn.

Rundt om Holberg bliver en aften, hvor bibliotek og teater går sammen og fortæller hver deres perspektiv på den afgørende skikkelse, der ændrede dansk teater for good. Vi tager desuden vores skuespiller, Morten Klode med, som vil læse op af Maskerade og give os et levende “kig” ind i Ludvig Holbergs ord.

Læs mere og køb billetter til foredraget her

Scenekunst og lokalsamfund

I Teater Jævn er samarbejdet med de lokale parter, der omgiver os, en hjørnesten. Derfor er det en stor glæde for os at arrangere dette foredrag sammen med Hedensted Bibliotekerne. Vi ser meget frem til at bibliotekets viden kan smelte sammen med teatrets.

Ludvigs Maskerade spiller ligesom vores tidligere forestillinger rundt omkring i de mange lokalsamfund i kommunen, i alt fra drivhuse til sognegårde, med lokalsamfundenes egne aktører som værter for forestillingerne. Det er stadig vores oplevelse at denne nære udveksling mellem teater og lokalsamfund er særligt berigende for begge parter. Forestillingen har premiere d. 4. oktober og spiller indtil 26. oktober.

Se her for spillesteder og billetter

Hendes Majestæt og Dansk Teaters 300 års fødselsdag

Ludvig Holberg er vores alles. Han er de voksnes og han er børnenes. Dronning Margrethe er protektor og hele kulturlivet i Danmark er med, når dansk teater fejrer 300-års fødselsdag.

Læs mere om markeringen Dansk Teater 300 år

Holbergs tekster og Lille Grønnegadeteatret var et kvantespring

På ganske få år sprøjtede Holberg værker ud af pennen i hvad man kaldte hans poetiske raptus: Jeppe På Bjerget, Den Politiske Kandestøber, Erasmus Montanus m.fl.. Forestillingerne satte afgørende spor i den danske scenekunst og i, hvad vi betragter som dansk kulturarv i dag. Aldrig før havde nogen skrevet professionelt teater på dansk, aldrig før havde professionelt teater henvendt sig til folket, og på bare 6 år, havde Holberg og hans hold sat omvæltende aftryk på den danske scenekunst og kulturscene. Det skal vi fejre i år.

For teatret er folkets.

Ludvig Holberg, Credits: Jørgen Roed, Public domain, via Wikimedia Commons