fbpx

Ny instruktør i spidsen for dinosaurusteater

Når familieforestillingen Alt er en dinosaurus har premiere den 28. august 2021, er forestillingen blevet instrueret af en – for Teater Jævn – ny instruktør. Teater Jævns faste instruktør, Rasmus Ask, er nemlig på barsel, og derfor har teatret i år hyret den erfarne Lene Skytt til opgaven som instruktør på Alt er en dinosaurus. Lene Skytt bor til dagligt i Sorø og har tidligere instrueret på både Odense Teater og familieteatret Teater Zeppelin i København, ligesom hun er en del af kunstkollektivet Familien.

“Vi er utroligt stolte af, at Lene har lyst til at være med på vores nye forestilling. Lene har et indgående kendskab til at lave børne- og familieteater, ligesom hun er vant til at arbejde med såkaldte åbne processer, som vi har i denne forestilling. Det kan vi med sikkerhed lære meget af som teater” fortæller producent Morten Mosgaard.

Skal instruere med et ufærdigt manuskript

Det bliver dog ikke nogen nem opgave Teater Jævn har givet Lene Skytt. Når prøverne begynder vil der nemlig ikke være et færdigt manuskript. En del af opgaven for instruktøren, er nemlig at instruere forestillingen som en åben ramme, hvor de børn og voksne der skal se forestillingen, kan påvirke fortællingens gang. Allerede under prøverne vil der være workshops, hvor lokale børn og voksne i Hedensted Kommune bliver inviteret til at hjælpe skuespillerne og instruktøren med at finde på gode historier om dinosaurer inspireret af lokale skoves grene, kogler og meget andet.

En forestilling der skal inspirere børn og voksne til at bruge deres fantasi – sammen

Forestillingens åbne rammer taler lige ind i teatrets ambition om, at skabe en forestilling der er en hyldest til børnenes vilde fantasi og skaberkraft – som kontrast til den overflod af præfabrikerede digitale og visuelle verdener børnene ofte befinder sig i. En ambition Lene Skytt er helt på bølgelængde med i sit arbejde med forestillingen.

“Jeg håber at børnene får lyst til at bruge deres fantasi, så de kan forstå, at fantasien er en af de største gaver de har fået. Den fantasi skal de blive ved med at bruge. Måske ser de også, at det er ved at være nysgerrig på de ting vi ikke ved, at vi forandre verden.” fortæller Lene Skytt og fortsætter “Jeg håber også at de voksne bliver inspireret til at gå med ind i børnenes fantasiverdener, og hjælpe børnene med at folde dem ud og give dem kvalitet.”

Lene Skytt, foto: Teater Jævn