fbpx

Ny teaterforestilling i Bjerre Arrest har premiere 11. september 2020

I 1945 ligger 2. verdenskrig og besættelsen som et mørkt tæppe over Danmark – også over den store hvide arrestbygning, der tårner sig op midt i landsbyen Bjerre. Men den 5. maj letter tusind lærker, og spillet er pludselig vendt.

11. september 2020 bliver premieredag for Teater Jævns anden produktion i samarbejdet med Hedensted Kommune, som opfølgning på succesforestillingen Generalforsamlingen i 2019.

Bjerre Arrest 1945 er en stedsspecifik teaterforestilling baseret på indsamling af private og bevarede historiske kilder om Danmark under besættelsen og befrielsen, og om forhold og hverdag i arresten.

Forestillingen afvikles i selve arrestbygningen, som i dag er fredet, og undervejs i stykket kommer publikum gennem arrestforvarerens private bolig i stueetagen, Tingsalen på 1. sal og fangernes celler, fordelt på tre etager. En vandring hvor væggene taler og fortiden trænger sig på gennem lys, lyd, ord og billeder.

Teater Jævn har etableret et samarbejde med to lokale foreninger i Bjerre, som er med til at sikre den lokale forankring, nemlig Foreningen for bevarelse af Bjerre Arrest samt Bjerre Lokalarkiv.

Bjerre Arrest 1945 er støttet af Hedensted Kommune, Statens Kunstfond og Den Jyske Kunstfond.

Læs mere om forestillingen her