fbpx

Nyt liveshow om besættelsen på Facebook

Mandag den 30. april kl. 20.00 har vi premiere på vores helt nye liveshow Samtaler om besættelsen. Showet bliver afviklet på det sociale medie Facebook, hvor vi flere aftner i den kommende tid, vil invitere forskellige gæster, til at tale med os fra teatret om Anden Verdenskrig, Besættelsestiden og Befrielsen.

Som så mange andre er vores aktiviteter også blevet ramt af Coronakrisen, men i stedet for at vente på, vi kan genoptage vores kulturelle aktiviteter har vi nu valgt at flytte det online. Liveshowet bliver en blanding af et webinar og et talkshow. Værten bliver Teater Jævns egen producent Morten Mosgaard, som hver aften vil tage imod aftenens gæster og lede dem igennem en (forhåbentligt) spændende og berigende samtale om forskellige emner, der alle har besættelsestiden som tema.

Du kan se programmet for vores nye liveshow herunder, og vi vil løbende komme med nye informationer om de enkelte aftner og vores gæster.

Program

Mandag d. 30. marts kl. 20.00

Teater Jævn – Bjerre Arrest 1945

Se Samtaler om besættelsen med teatret her

Til premieren på vores liveshow har vi inviteret os selv. Vi er i Teater Jævn i fuld gang med forberedelserne til vores kommende teaterproduktion Bjerre Arrest 1945. En stedsspecifik teaterforestilling inspireret af tiden omkring befrielsen, som inspireres af og spilles i en fredet arrestbygning i Bjerre. Vi deler ud af den viden vi har samlet sammen om arresten og befrielsen, og fortæller om hvad vi hver især er optaget af i den kunstneriske proces.

Gæster: Rasmus Ask (Instruktør), Luise Midtgaard (Scenograf) og Morten Dahl Lützhøft (Dramatiker)

Vært: Morten Mosgaard (Producent)

Tirsdag den 31. marts kl. 20.00

Kristian Zouaoui – De små skæve historier

Se Samtaler om besættelsen med Kristian Zouaoui her

Kristian Zouaoui har i mange år indsamlet historier, genstande og viden om Anden Verdenskrig. Hans store viden har i flere år givet ham opgaver som historisk konsulent på danske film om besættelsestiden, ligesom han ofte bliver spurgt om hjælp, når danske muséer skal lave nye udstillinger om samme tid.

Værter: Morten Mosgaard (Producent) og Luise Midtgaard (Scenograf)

Onsdag den 1. april kl. 20.00

Niels Wium Olesen – Retsopgøret fra tops og til bund

Se Samtaler om besættelsen med Niels Wium Olesen her

Niels Wium Olesen er lektor i dansk og europæisk historie efter 1914 på Aarhus Universitet. Fra 1995 til 2004 var han leder af arkivet Historisk Samling fra Besættelsestiden. Han forsker i hele det 20. århundredes historie og blandt fokusområderne er dansk og europæisk historie under Anden Verdenskrig. Han er blandt andet medforfatter til bøgerne Dannmark besat. Krig og hverdag 1940-1945, der er udkommet i adskillige oplag siden 2005.

Værter: Morten Mosgaard (Producent) og Rasmus Ask (Instruktør)

Torsdag den 2. april kl. 20.00

Mikael Helmuth – Min farmor var modstandskvinde, og andre familiehistorier fra besættelsestiden

Se Samtaler om besættelsen med Mikael Helmuth her

Det er nok de færreste der ikke kender Mikael Helmuths farfar Oswald Helmuth. Mikael er ud af en kendt dansk teaterfamilie, men livet i familien har ikke altid handlet om teater. Under besættelsen var Mikaels farmor nemlig aktiv som modstandskvinde i København, mens farfar Oswald vendte krigen ryggen.

Det tekniske

Liveshowet afvikles på Teater Jævns Facebookside, klik på linket og tryk “Følg” hvis du vil mindes om når liveshowet kommer, eller gå direkte ind på Facebooksiden når showet starter.


Vi arbejder på at arrangere flere liveshows om besættelsestiden på Facebook. Har du en idé til hvem vi skal invitere, så tag endelig kontakt eller skriv en kommentar herunder.

Vil du opdateres om Teater Jævns andre arrangementer og arbejde som teater, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her

1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.