fbpx

Alt er en dinosaurus – Ny familieforestilling i 2021

En skamløs, fantastisk løgnehistorie for -og med børn og barnlige voksne i efteråret 2021

“For hundrede millioner år siden stod en dinosaurus i Italien og svedte. Føj, her er varmt, tænkte den. Så gik den nordpå, for der var køligt. Da den kom til en badebro, der lignede en nisse, lagde den sig og tænkte: Her er rart. Og så døde den. Nu, hundrede millioner år senere, står vi her ved jeres lokale skov i Hedensted Kommune, og hvis I tager en dyb indånding lige præcis her, kan I lugte at dette var dinosaurens numse.”

Alt er en dinosaurus! er en interaktiv, stedsspecifik teaterforestilling for de 4-10 årige og deres familier, som spiller udendørs i skovområder på tværs af Hedensted Kommune. Her skal publikum sammen med to dinosaurforskere finde spor efter en afdød dino og digte sig til, hvad fundene kan fortælle os om dens liv og skæbne: En jordknold er tydeligvis en forstenet triceratops-bæ, og dissektionen afslører at den døde af overdreven indtagelse af fredagsslik! Spidse sten er tyrannosaurus-tænder, en gaffelgren dens våben fra Ridderturneringen for Kødædere osv. osv.

Børnenes fund bringes ind i scenografien, i fortællingen og i lyduniverset. På stedet mixer skuespillerne alle elementerne til en fantastisk, fabulerende og aldeles uvidenskabelig fortælling, så børnene som afslutning får lov at opleve deres helt eget fælles skaberværk sat i en unik scenekunstnerisk ramme.

Børn lever til dagligt i en verden der favoriserer præstationer, og de bevæger sig i en overflod af præfabrikerede digitale og visuelle verdener. Alt er en dinosaurus! er en hyldest til det modsatte, til børns vilde fantasi og skaberkraft. I Alt er en dinosaurus! får fantasien frit spil og børnene får lov til at omskabe den verden, de står midt i til noget, ingen nogensinde før har set. Noget, der er helt gakkelak!

Alt er en dinosaurus afvikles som en offentlig turnérende familieforestilling i august og september ‘21, og vil blive tilbudt lokalområder på tværs af Hedensted Kommunen ud fra samme koncept som Generalforsamlingen. Lokalområderne får derfor muligheden for, at få deres helt egen børneteaterforestilling, som kan spilles i deres lokale skov, såfremt man selv kan stille frivillige og et egnet sted til rådighed.

For at inddrage lokale børn i udviklingen af teaterforestillingen, vil vi i Teater Jævn invitere børnehaver og indskolingsklasser fra Hedensted Kommune til 3 workshops i lokale skove. Det glæder vi os til at fortælle mere om senere!

Følg tilblivelsen af Alt er en dinosaurus her på hjemmesiden eller på vores Facebookside.