fbpx

Teater Jævn laver ny forestilling til børnefamilierne i efteråret 2022

Til oktober tager Teater Jævn for fjerde gang på turné i Hedensted Kommune med den helt nye forestilling Ludvigs Maskerade. Forestillingen er skabt med støtte fra Det Fælles Landdistriktsråd, Hedensted og Statens Kunstfond.

Ludvigs Maskerade spiller ligesom Alt er en dinosaurus rundt omkring i de mange lokalsamfund i kommunen med forskellige foreninger og andre lokale aktører som værter for forestillingerne. Forestillingen spiller også enkelte gange andre steder i landet, spillestederne offentliggøres løbende her på siden.

Ludvigs Maskerade er en del af Dansk Teater 300 år, som er en landsdækkende fejring af 300 året for etableringen af det første danske teater, Lille Grønnegadeteatret i København, hvor Ludvig Holberg var dramatiker.

Forestillingsbeskrivelse

Ludvigs Maskerade

En musikalsk teaterforestilling for de 5-8 årige og deres familier, om dramatikeren Ludvig Holberg og etableringen af Danmarks første teater.

Hjemme hos Ludvig bliver der skrevet teaterstykker, MANGE teaterstykker, for Ludvig har startet et teater med nogle venner, og der er brug for nye sjove forestillinger, som kan trække folk til.

Ved skrivepulten bakser Ludvig med sit næste teaterstykke, som han vil kalde Maskerade. Det skal være et sjovt stykke, synes Ludvig, og der skal både være nogen der bliver forelskede, noget med nogle sure forældre, nogle frække tjenere og så noget med at klæde sig ud og lege at man er en helt anden …

Hurtigt tvinges Ludvig væk fra skrivepulten og ud på gulvet, for hans mange ideer kræver at blive prøvet af. Stuen forvandles i et snuptag  til en scene, Ludvig udstyrer møblerne med kostumer, navne og replikker, og slår dørene op til et hæsblæsende maskebal, som publikum sent vil glemme.

Ludvigs Maskerade fortæller den spændende og dramatiske historie om etableringen af det første danske teater, Lille Grønnegadeteatret. Børnepublikummet kommer samtidig på fornavn med hele danmarks Ludvig, i skikkelse af skuespiller Morten Klode, og lærer hans udødelige komedieklassiker Maskerade at kende. Teater Jævn støver Holbergs pudderparyk af og præsenterer det over 300 år gamle stof i en sprælsk og fysisk iscenesættelse, musikalsk inspireret af Carl Nielsens operafortolkning af Maskerade, her i finurlige elektroniske arrangementer, der på elegant vis binder fortid og nutid sammen.

Ludvigs Maskerade er skabt af Teater Jævn i forbindelse med den landsdækkende fejring Dansk Teater 300 år, med støtte fra Det Fælles Landdistriktsråd, Hedensted samt Statens Kunstfond.

Skuespiller: Morten Klode

Lyddesigner og komponist: Morten Mosgaard

Dramaturg: Gitte Villadsen