fbpx

Teater Jævn udgiver gratis lydteater for børn til skovturen

Pressemeddelelse

Da det lokale teater, Teater Jævn spillede familieforestillingen Alt er en dinosaurus i efteråret 2021, var planerne om at bearbejde og indspille forestillingen i lydformat allerede sat i værk. Med støtte fra Slots- og kulturstyrelsens genstartspulje for digitale initiativer havde teatret nemlig fået støtte til omdannelsen af deres nyeste forestilling fra fysisk til digitalt teater, og arbejdet var derfor allerede i gang under produktionen af forestillingen.

Siden har Teater Jævns egen producent og lyddesigner Morten Mosgaard klippet og klistret i teksten, optaget lydeffekter og testet stykket så det er klar til udgivelse. “Vi har længe haft et ønske om arbejde med digitale formater i teatret, ikke mindst for at give de forestillinger vi laver et efterliv, når de fysiske forestillinger er færdige med at spille” fortæller Morten Mosgaard og fortsætter: “I teaterverdenen er vi vant til at skabe teaterforestillinger der spiller i kortere perioder, og så forsvinder igen med mindre de skal på turné. Det er den ‘tradition’ vi prøver at bryde med lydteatret, hvor vi tager en forestilling vi skal spille fysisk og skriver den om til noget der kan fungere i et digitalt univers efterfølgende”.

Teater i podcastformat

Lydteaterforestillingen udgives af Teater Jævn som en podcast og kan derfor findes der hvor folk normalt finder deres podcasts. “Det har været vigtigt for os, at forestillingen bliver let tilgængelig for alle. Derfor har vi også valgt at bruge et velkendt digitalt format som folk er fortrolige med, frem for at udvikle vores egen app,” forklarer Morten Mosgaard. Med forestillingen downloadet i podcast app’en, eller afspillet fra teatrets podcast-hjemmeside, kan forældre lade deres børn opleve forestillingen lige præcist dér hvor de er, med telefonen i lommen og et par høretelefoner i ørerne.

Børnene skal også lege med – helst i naturen

Et væsentlig element i Alt er en dinosaurus er interaktiviteten, hvor børnene inviteres med ind i fortællingen og selv skal være med til at finde spor efter en dinosaurus i de omgivelser de befinder sig i. “Vi opfordrer helt klart forældrene til at tage børnene med ud i naturen og opleve værket dér. Både den originale fysiske forestilling og lydteaterudgaven er skabt til at blive spillet og oplevet i skoven, og det er et vigtigt element at børnene kan finde grene, sten, kogler med videre, som de så med fantasien kan opdigte til deres egne dinosaurspor. Og så må man jo også sige at udendørs lydteater måske er den mest coronavenlige måde at opleve scenekunst på lige nu, ” fortæller teatrets faste skuespiller Sofie Ancher Vea, som lægger stemme til én af forestillingens karakterer.

Alt er en dinosaurus bliver udgivet i forbindelse med juleferien gennem de mest brugte podcast tjenester, men kan allerede nu opleves gennem teatrets nyoprettede podcast-side.