fbpx

Teater kom med Verdens Bedste Nyheder til gymnasieelever

Fredag den 6. September blev avisen “Verdens bedste nyheder” uddelt i hele landet. På Tørring Gymnasium havde det lokale teater Teater Jævn meldt sig som uddelere af avisen, for at give alle interesserede gymnasieelever og lærere gode nyheder at starte dagen på.

”Flere og flere indser, at det er umuligt at lukke øjnene for klimaforandringerne”

Det er 10. gang, at den landsdækkende avisuddeling, som kaldes Verdens Bedste Morgen, finder sted. I år er der 205 uddel- ingssteder over hele Danmark, det højeste antal nogensinde – og så kan man få avisen i alle Arnold Buscks 31 butikker i Danmark. Over 1.900 frivillige deler aviser ud til danskerne, og heriblandt Teater Jævns instruktør Rasmus Ask, scenografi Ida Munk Ørstrøm, producent og musiker Morten Mosgaard samt skuespiller Mikael Helmuth.

I avisen skriver Verdens Bedste Nyheder om den nye klimabevægelse, sætter fokus på løsninger og så punkteres tre farlige klimamyter, der kan stå i vejen for behovet for akut og omfattende handling.
”Flere og flere indser, at det er umuligt at lukke øjnene for klimaforandringerne. Netop derfor er der håb, for så kan vi begynde arbejdet for en klimafremtid. Verden har før løst globale problemer, og vi kan gøre det igen. Det krævervilje, handling og forandringer i vores måde at leve på, men håbet er der, og uden håb bliver vi passive og paralyserede,” siger Thomas Ravn-Pedersen, direktør for Verdens Bedste Nyheder.

Teater om frivillighed

Teater Jævn arbejder for tiden på deres nye teaterforestilling til Hedensted Kommune med temaet frivillighed, forestillingen bærer navnet Generalforsamlingen og bliver spillet som en fiktiv generalforsamling rundt omkring i Hedensted Kommune, hvor lokale foreninger holder deres egne generalforsamlinger. At temaet i forestillingen er frivillighed, gør det helt oplagt for teatret at deltage i uddelingen af Verdens Bedste Nyheder: “At lave en teaterforestilling om frivillighed og generalforsamlinger, har vist os, i hvor høj grad frivillighed er en del af vores egen DNA som mennesker. Vi er alle opvokset steder, hvor vi har nydt godt af det lokale foreningsliv, for nogle af os er det derfor vi laver teater i dag.” Udtaler producent Morten Mosgaard som fortsætter “Så derfor var det slet ikke så mærkeligt at vi ville være frivillige til uddelingen af Verdens Bedste Nyheder, som er en virkelig god sag at være frivillig for!”

Et nyt møde med gymnasieeleverne

Frem til premieren på Generalforsamlingen den 20. September, har Teater Jævn prøvefaciliteter på Tørring Gymnasium, hvor premieren på forestillingen også holdes. Derfor var uddelingen også en måde at vise eleverne på gymnasiet, hvad det er teatret arbejder med “Gymnasiet har taget så utrolig godt imod os, og har været så hjælpsomme hele vejen. Men samtidig så foregår prøver til et skuespil i et lokale, som ofte er lukket for omverdenen. Så det er ikke meget gymnasiet ser til os på gangene. Derfor har uddelingen også været en mulighed for os, for at vise frivilligheds-teater-flaget for eleverne i en god sags tjeneste.” fortæller producent Morten Mosgaard.

Læs selv Verdens Bedste Nyheder på https://verdensbedstenyheder.dk