fbpx

Nyt lokalt talkshow om frivillighed i Hedensted

Det fælles landdistriktsråd, Hornsyld Koordinationsudvalg og Teater Jævn sætter i et helt nyt talkshowformat fokus på frivillighed og landdistriktsudvikling.

Torsdag den 11. april er der generalforsamling for Det Fælles Landdistriktsråd, og som optakt til generalforsamlingen, er landdistriktsrådet gået sammen med det lokale koordinationsudvalg i Hornsyld og teatergruppen Teater Jævn om at lave et helt nyt talkshow, der skal sætte frivilligheden i kommunen i et nyt perspektiv, og inspirere frivillige i de mange lokalsamfund til deres videre arbejde.

Talkshowværten bliver Teater Jævns komponist og producent Morten Mosgaard, som for tiden rejser rundt i Hedensted Kommune og interviewer lokale frivillige i forbindelse med teaterprojektet Generalforsamlingen, som skal spille til efteråret rundt omkring i kommunen: “Forestillingen Generalforsamlingen er et nyt teaterstykke skrevet ud fra lokales efteringer med frivillighed i kommunen. Derfor har vi brugt meget tid på at komme rundt i kommunen og samle inspiration fra frivillige” fortæller Morten Mosgaard og fortsætter “i det arbejde har det været helt tydeligt at frivilliglivet lever i bedste velgående i Hedensted Kommune. Samtidig kan vi også se, at der er stor forskel på, hvordan man går til arbejdet med frivillighed i de lokale samfund.”

Talkshowet i Hornsyld har til formål at formidle nogle af de mange historier, som Teater Jævn, er stødt på rundt omkring i kommunen, for at lade lokalsamfundende inspirere af de ting der allerede foregår: “Vi har inviteret to lokale gæster og en gæst udefra, som kan være med til at sætte frivilligarbejdet i et nyt perspektiv. De lokale gæster er to meget drevne frivillige, som samtidig har en unik indsigt i hvert deres område. Thorsten Sonne har som mangeårigt medlem af både koordinationsudvalget i Hornsyld og byrådet, en unik indsigt i arbejdet med frivillighed i Hedensted Kommune både fra kommunens side og fra lokalområdets side. Vores anden gæst er Ole Lyse fra Stouby, der har været drivkraften i mange udviklingsprojekter, og blandt besidder en helt unik indsigt i arbejdet med at søge fondsmidler.” forklarer Morten Mosgaard og fortæller videre “Derudover har vi hvad man kan kalde en national gæst, Tyge Mortensen, der med sin baggrund som konsulent i mange forskellige landdistriktsområder i Danmark, har en særlig indsigt i, hvad der rør sig i det ganske land, når det kommer til udviklingen af landdistrikter.”

Udover de traditionelle talkshowinterview vil showets gæster også komme til at udgøre et ekspertpanel, til en til aftenen oprettet ‘brevkasse’, her vil de 3 frivilligeksperter få besøg af Teater Jævns instruktør Rasmus Ask, for at give de gode brevkasseråd et kunstnerisk pust. Teaterprojektets dramatiker Morten Dahl Lützhøft og talkshowvært Morten Mosgaard har skrevet nogle breve til brevkassen ud fra teatrets møde med frivillige i Hedensted Kommunen, ligesom salen får mulighed for at stille spørgmål til panelet. Imellem samtalerne på scenen vil der også blive små kunstneriske indslag fra holdet bag Teater Jævn, der blandt andet vil løfte lidt af sløret for, hvordan teaterforestillingen Generalforsamlingen kommer til at være.

Talkshow om frivillighed afholdes i Hornsyld Idrætscenter torsdag den 11. april kl. 17.00 som optakt til generalforsamlingen for Det Fælles Landdistriktsråd.