fbpx

Om Teater Jævn

Teater Jævn er en teatergruppe med det formål, at bringe den professionelle scenekunst ud til alle egne af landet og gøre scenekunsten vedkommende for dem der skal opleve den.

Teatergruppen består af

Gitte Villadsen Dramaturg

Gitte Villadsen er dramaturg, og har en kandidat i teatervidenskab og performance fra Københavns Universitet. Gitte er tilknyttet Teatret Møllen i Haderslev som dramaturg og konsulent blandt andet på forestillingen Hjem kære Hjem.

Rasmus Ask Instruktør

Rasmus Ask er uddannet instruktør fra Statens Scenekunstskole i 2012. Rasmus har b.la. instrueret på Teater Momentum, Teater Slotsgaarden, Teater Møllen og Det Kgl. Teater. I 2014 modtog han Reumerts Talentpris.

Morten Mosgaard Komponist og producent

Morten Mosgaard er uddannet musiker og musikpædagog fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg og har en diplomuddannelse i ledelse fra Odsherred Teaterskole (nu Den Danske Scenekunstskole Efter- og videreuddannelse). Morten har lavet musik til teaterforestillinger på b.la. Mungo Park Kolding og Transformator ved Aalborg Teater, og har en fortid som både musiker, musiklærer, udviklingskonsulent og friskoleleder.

Sofie Ancher Vea Skuespiller

Sofie Ancher Vea er uddannet skuespiller fra Statens Scenekunstskole i 2013. Sofie har spillet på bl.a. Betty Nansen Teatret, Odense Teater, Baggårdteatret og på Team Teatret, hvor hun i øjeblikket er fastansat i teatrets ensemble.

Teatergruppens mission

“Vi er en teatergruppe, der udvikler vedkommende lokalt teater

Om en egn, hvor vi dyrker egnens geografi og dykker ned i lokale fortællinger både i fortid, nutid og fremtid. 

Med en egn, hvor vi inddrager borgere fra egnen til både at deltage i forestillinger, og til at dele deres historier med os og hinanden.

Til en egn, hvor klassiske historier fra den store verden og verdenspoetikken bringes ind på egnens scene og ud til det lokale publikum.

Fra en egn og til resten af Danmark, med et perspektiv og en ambition om at sætte lokalområdet på landkortet som et kulturelt og kunstnerisk hotspot.”

Projekter

Teaterforestillingen i Bjerre Arrest

Teater Jævns teaterprojekt i Hedensted Kommune i 2020, er en stedsspecifik teaterforestilling i den forladte arrestbygning Bjerre Arrest. Forestillingen bliver historien om to skæbnesvangre dage i Danmarkshistorien 4./5. maj 1945, og om to ansvarsfulde ægtefæller i et hus, arresten, der på én gang er deres hjem og deres fængsel.

Generalforsamlingen

En teaterforestilling udviklet ud fra frivilliges egne erfaringer med frivillighed i Hedensted Kommune. Forestillingen var støttet af Hedensted Kommune (Udvalget for Fritid og Fællesskab, Fritidsudvalget samt Det fælles Landdistriktsråd) samt Statens Kunstfond og spillede i efteråret 2019 forskellige steder i Hedensted Kommune.

En ven som mig

En musikalsk fortælling til de 3-6 årige inspireret af genforeningen og livet i grænselandet. Projektet er støttet af Sønderborg Kommune i anledningen Genforeningsmarkeringen i 2020.

Als er en dinosaurus

Et udviklingsprojekt for aktiv involvering af børn i en teaterfortælling. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.