fbpx

Præsentation af Als er en dinosaurus

“For hundrede millioner år siden stod der en dinosaurus i Italien og svedte. Føj, hvor er her varmt, tænkte den. Så gik den nordpå, for der var det køligt. Da den kom til en badebro, der lignede en nisse, lagde den sig ned og tænkte: Her kan jeg godt lide at være. Og så døde den. I dag, hundrede millioner år senere, står vi her i Høruphav på Als, og hvis I tager en dyb indånding lige præcis her, kan I lugte at dette var dinosaurussens numse.”

ALS ER EN DINOSAURUS er et forprojekt til en teaterforestilling for børn. Målet er at udvikle en metode, som skal gøre børnene i stand til aktivt at bruge – og stole på – deres fantasi. Metoden skal gøre dem i stand til at meddigte handlingsforløb, historier, og sange som inkorporeres i en teaterforestilling, live, mens forestillingen spiller.

Idag er det vigtigere end nogensinde at hjælpe børn med at dyrke deres skabende fantasi og fabuleren. De forunderligt smukke universer, der bliver skabt digitalt og filmisk, og som børn har direkte adgang til via smartphones og tablets dagen lang, giver dem muligheden for at besøge universer, som de ikke selv kunne drømme sig til. Men de fratager dem også muligheden for netop at drømme deres egne fantastiske universer frem selv. ALS ER EN DINOSAURUS har derfor som mål at give børnene en unik oplevelse i den analoge verden, som de befinder sig i hver dag, se den med nye øjne, og give dem redskaberne og lysten til at omskabe den til noget ingen andre før har set.

Forprojektet ALS ER EN DINOSAURUS afvikles i forsommeren 2019 og er støttet af Statens Kunstfonds tværskunstneriske pulje.

Kort fra Wikipedia. Se ophav og licens på https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Denmark_location_als.svg