fbpx

Teaterprojekt sætter fokus på frivilligheden

Med et nyt teaterprojekt, som i efteråret 2019 skal turnere rundt i kommunen, ønsker Hedensted Kommune at skabe debat om den fremtidige kulturstrategi men også at undersøge interessen blandt borgerne for etablering af et egnsteater.

Kulturlivet i Hedensted Kommune er i høj grad kendetegnet ved at være båret af frivillige ildsjæle og aktiviteterne, der udspiller sig i lokale foreninger. Lige netop dette kendetegn skal i løbet af 2019 være omdrejningspunktet for et nyt teaterprojekt.

En professionel teatergruppe skal i samarbejde med Det fælles Landdistriktsråd og Fritidsudvalget undersøge livet som frivillig i Hedensted Kommune. Det hele koges sammen til en teaterforestilling, der skal opføres rundt omkring i Hedensted Kommune. Forestillingen vil tage afsæt i de mange lokale foreningers generalforsamlinger med fokus på frivilligheden. Håbet er da også, at teaterstykket bliver den generalforsamling, man ville ønske, man havde været med til.

Bag projektet står fire professionelle teaterfolk, som alle har det til fælles, at de ønsker, at den professionelle scenekunst skal ud i alle egne af landet og være vedkommende for dem, der skal opleve den. 

“Vi har i længere tid arbejdet på at få muligheden for at udvikle vedkommende, lokale teaterstykker i samarbejde med en egn, hvor vi inviterer borgere fra lokalområdet til at dele deres historier med os og hinanden,” siger producent Morten Mosgaard og tilføjer: “Der findes masser af scenekunst rundt i landet, der koncentrerer sig om klassikerne og de store fortællinger. Vi vil gerne lave et alternativ, hvor vi kommer helt tæt på en egn, hvor den professionelle scenekunst måske ikke normalt kommer og lave noget, der giver mening netop her.”

Teaterprojektet finansieres med tilskud fra Statens Kunstfond. Den øvrige finansiering kommer fra Hedensted Kommune, hvor Fritidsudvalget samt Det fælles Landdistriktsråd har bidraget.

I Hedensted Kommune ser formand for Udvalget for Fritid & Fællesskab, Liselotte Hillestrøm, frem til projektet. ”Vi er stolte af det kulturliv, vi har i Hedensted. Med teaterprojektet vil vi som kommune gerne bidrage til kulturlivet ved at bakke op om det, der allerede foregår og samtidig være med til at udvikle det.” 

I løbet af foråret vil projektets instruktør Rasmus Ask, dramaturg Gitte Villadsen og producent Morten Mosgaard rejse rundt i Hedensted Kommune. De mødes med repræsentanter fra de forskellige lokalsamfund i kommunen for at samle materiale til forestillingen. Det er nemlig borgernes egne indspark, der kommer til at danne rammen om det teaterstykke, der skal på turné til efteråret.

Med teaterprojektet ønsker kommunen desuden at drøfte og undersøge, hvor kulturen skal bevæge sig hen i Hedensted Kommune. Derfor bruges projektet også til at afklare, om borgerne fremadrettet er interesseret i, at kommunen etablerer et egnsteater i området.

For mere information: 

Formand for Udvalget for Fritid og Fællesskab Liselotte Hillestrøm, tlf.: 30 38 32 37

Producent Morten Mosgaard, tlf.: 28 40 66 95

Leder af Kultur og Fritid, Teresa Egballe, tlf.: 23 44 36 96