fbpx

Teaterforestillingen Generalforsamlingen (2019)

“Velkommen til generalforsamling! Dejligt at se så mange, og skønt med nogle nye ansigter … Har alle fået stemmesedler? Super! Kaffen? Jo, den er på vej … Ja, og så venter vi også lige på formanden. Susanne, hun er bare lidt forsinket … hun er lige på trapperne … Vi kunne jo tage de første par punkter på dagsordenen … Bare indtil hun dukker op? Skal vi lige stemme om det?”

Teaterforestillingen GENERALFORSAMLINGEN er et humoristisk – til tider tragikomisk – hverdagsdrama om foreningsliv og frivillighed, inspireret af virkelige beretninger fra Hedensteds forenings-aktive borgere. Med ømhed, respekt og humor skildrer forestillingen frivilliglivets glæder og genvordigheder, og lader publikum føle nærdemokratiets dilemmaer på egen krop, når kampen skal stå mellem udvikling eller tradition.

For i GENERALFORSAMLINGEN spiller, du, kære publikummer, også en rolle – nemlig som deltager til generalforsamling i din egen borgerforening! Og bare rolig, replikkerne skal skuespillerne nok tage sig af – du skal blot drikke kaffe, synge med på den omdelte fællessang, og sidst men ikke mindst afgive din stemme, når vores fiktive borgerforening skal træffe beslutninger om stort og småt. Og nu ikke noget med at stemme blankt! “Det er JERES forening, tag nu vare på den”, som foreningens kassérer altid siger …

GENERALFORSAMLINGEN spiller naturligvis på de frivilliges “hjemmebane”; i sportshaller, forsamlingshuse, skoler og sognegårde rundt om i Hedensted Kommune. Forestillingen er støttet af Det Fælles Landdistriktsråd og fritidsudvalget under Hedensted Kommune samt Statens Kunstfond.

God generalforsamling! Er der nogen der har noget til eventuelt…?

Medvirkende Mikael Helmuth, Dorthe Hansen Carlsen, Morten V. Klode, Sofie Ancher Vea og Morten Mosgaard
Instruktør Rasmus Ask
Dramatiker Morten Dahl Lützhøft
Dramaturg Gitte Villadsen
Scenograf  Ida Munk Ørstrøm
Komponist og lyd Morten Mosgaard
Lysdesign Søren Lydersen
Producent Morten Mosgaard